Avohakkuut historiaan -kampanja etenee vauhdilla. Suuret kiitokset kuuluvat vapaaehtoisille ympäri Suomen, jotka ovat keränneet jo tuhansia nimiä kansalaisaloitteen taakse! Kampanja on puolivälissä ja nimiä on nyt yli 44 000. Toisin sanoen tarvittavat vähintään 50 000 kannatusilmoitusta on jo lähes kasassa. Aivan mahtavaa! Jatketaan samaan malliin kampanjan loppuun asti.

Kesän paikallisten kampanjakoulutusten ansiosta meitä on nyt entistä isompi joukko tätä tekemässä. Kampanja on kesällä ollut näkyvästi esillä Suomen suurimmilla festareilla ja uutiskanavilla. Vapaaehtoiset ovat kiertäneet Provinssissa, Ruisrockissa, Qstockissa sekä lukemattomissa muissa kesätapahtumissa ympäri koko Suomen. Olemme kesän mittaan näkyneet muun muassa Ylellä Päivän kasvona ja A-studiossa sekä käyneet Metsähallituksen edustajien kanssa keskustelua Radio Suomessa sekä SuomiAreenassa.

Yksi aktiivisimmista nimienkerääjistä on ollut oululainen Jalmari Suutari. Tässä Jalmarin ajatuksia kampanjatyöstä:

Miksi olet mukana Avohakkuut historiaan -kampanjassa?

– Haluan muutosta metsäpolitiikkaamme, joka on aivan liian tuhoisaa luonnolle. Tahdon olla mukana tekemässä tätä tärkeää työtä luonnon ja tulevaisuutemme puolesta, ja koen näiden hommien soveltuvan itselleni ihan hyvin.

Millaista nimien kerääminen on ollut?

– Nimien kerääminen on ollut jännittävää, opettavaista ja palkitsevaa. Tämä on minulle vielä melko uutta, mutta voin hyvin tehdä tällaista jatkossakin.

Kuinka usein keräät nimiä?

– Jalkaudun keräämään nimiä noin parin viikon välein, mutta päivät ovat usein melko pitkiä, jopa puolivuorokautisia.

Mitä ihmiset yleensä kysyvät/sanovat?

– Yksi kysyy, että tässäkö saa allekirjoittaa, toinen, että miksi avohakkuut historiaan. Joku taasen kyselee, että mistä sitten raha saadaan, kun epäilee jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen puunmyyntitulosta. Monet myös iloitsevat asiasta ja kiittelevät vuolaasti nimiä kerääviä vapaaehtoisia.

Mitä haluaisit sanoa ihmisille jotka miettivät pitäisikö itsekin alkaa keräämään nimiä?

– Urheasti vaan mukaan! Tekijöitä tarvitaan ja tekemällä oppii niin metsistä kuin muustakin; myös taitoja vieraiden ihmisten kohtaamiseen. Katukampanjointi on parhaimmillaan oikein hauskaa.

**

Olethan jo allekirjoittanut kansalaisaloitteen, joka voi turvata yhteiset metsämme pysyvästi avohakkuilta? Haluatko tehdä vielä enemmän? Tähän tarjoutuu mahdollisuus heti torstaina, kun järjestämme Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitekampanjan verkkokoulutuksen 16.8. klo 17-19! Tervetuloa mukaan!

Koulutuksessa saat konkreettisia vinkkejä kannatusilmoitusten keräämiseen paikkakunnallasi. Opit lisää siitä, mitä haittaa avohakkuista on ympäristölle ja ihmisille ja mitä kestäviä vaihtoehtoja avohakkuille on. Asiantuntijana paikalla on Luonto-Liiton metsäasiantuntija Lauri Kajander. Katso täältä lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan.

Kerätään yhdessä nimet ja kootaan se joukko, joka haluaa turvata yhteiset metsämme avohakkuilta! Jos et pääse koulutukseen, katso täältä, miten pääset mukaan vaikuttamaan.

Maija Suomela
Kampanjakoordinaattori